Zopet prvi

FutureNet Maribor je z izjemno borbenostjo in disciplinirano igro premagal v derbiju 7. kroga ekipo FC Dobovec Pivovarna Kozel in se zopet povzpel na prvo mesto.

Domačini so povedli v tretji minuti. Po kotu je zadel Matej Fideršek. Vodstvo ni trajalo dolgo, saj je že dve minuti kasneje z veliko sreče izenačil Rok Mordej. Za novo vodstvo je v deseti minuti poskrbel Miloš Stojković in poskrbel za ponovno navdušenje v dvorani. V petnajsti minuti je dvorana spet eksplodirala. Po igri z roko (Žiga Čeh), je Matej Fideršek iz kazenskega strela povišal rezulatat na 3:1, ki je bil tudi rezultat polčasa.

V drugi polčas so gostje stopili bolj konkretno in Denis Totošković je v šestindvajseti minuti znižal rezultat na 3:2 in tako poskrbel, da je bila tekma zopet odprta. Mariborčani pa se niso dali in dve minuti kasneje je bila razlika spet plus dva. Za to sta z lepim protinapadom poskrbela Miloš Stojković in strelec Nik Jelić. Spet se je lažje dihalo. To je bil tudi čas bolj grobe igre in kartoni so padali kot za šalo. V eni minuti je prejel dva rumena kartona Klemen Duščak in moral zapustiti igrišče. Domači niso izkoristili številčne prednosti. Po minuti odmora so v zadnjih pet minut igre gostje vstopili brez vratarja. To se jim je maščevalo v 37. minuti, ko je Matej Fideršek zadel prazen gol in povišal rezultat na 5:2. To pa je bila že lepa prednost, ki je tudi zelo dobra ekipa Dobovca ni uspela izničiti. Nekaj sekund pred koncem tekme so po napaki vratarja Vida Severja sicer znižali in postavili končni rezultat 5:3. Strelec je bil Rok Mordej.

Tekma je upravičila naziv tekme meseca in vsi gledalci so lahko uživali v spremljanju dveh trenutno najboljših ekip v državi.