Zmaga po preobratu

Tekma v Dvorani Lukna se je začela po željah domčih igralcev in navijačev. Že v 3. minuti je zadel Uroš Kroflič in popeljal domače v vodstvo. Tekmo so domačini nadzirali in imeli veliko več žogo v svojih nogah. 

Nato je v 8. minuti vratar gostov Nejc Berzelak podal visoko žogo čez celo igrišče, ki je po slabem posredovanju domačega vratarja in na splošno začudenje navijačev, končala v mreži in rezultat je bil izenačen. Očitno v rahlem šoku  so domači popustili in v 11. minuti je Tod Ciuha povišal vodstvo na 1:2. Še v isti minuti povišanje rezultata na 1:3. Strelec je bil Aljaž Končan.

To pa je bil alarm za domačega stratega, ki je v gol poslal prvega vratarja Vida Severa. Počasi so se domači igralci zopet zbrali in prevzeli pobudo, vendar tudi iz ugodnih priložnosti niso zadeli. Vratar gostov je večkrat posredoval zelo učinkovito in je bil najboljši mož na igrišču.

FutureNet Maribor je zaigral brez vratarja in skušal znižati vodstvo gostov še pred polčasom. To je uspelo Tilnu Gajserju v 17. minuti, ko je postavil rezultat prvega polčasa 2:3.

Drugi polčas je prinesel podobno sliko kot prvi. Žoga je bila pretežno v nogah domačinov, gostje so se uspešno branili in prežali na protinapade. Spet je bilo treba zaigrati brez vratarja, da se je rezultat izenačil. Zadetek pa je ponovno dosegel Tilen Gajser. Potekala je 29. minuta. Po golu pa je očitno padla koncentracija gostov. Že v naslednji minuti je bil uspešen Teo Turk in popeljal domače v vodstvo 4:3. V 32. minuti povišanje rezultata na 5:3. Strelec Miloš Stojković.

Gostje se niso predali in bili nagrajeni v 34. minuti z lepim golom z razdalje. Strelec Admir Ćosić, ki je postavil končni rezultat 5:4 za domače.

S to zmago ostaja FutureNet Maribor še vedno vodilna ekipa v 1. SFL. Naslednjo tekmo igrajo spet v Dvorani Lukna in to v petek, 7. 12. 2018.