Zaključek sezone

V petek 3. maja se je končalo državno prvenstvo v 1. SFL. Naši futsalerji so po dramatični končnici v Dvorani Tabor, še tretjič izgubili in tako osvojili drugo mesto. Državni prvak je postala ekipa Dobovca.

Tekma se je pričela pazljivo z obeh strani. Nihče ni hotel preveč tvegati. Kljub temu je Matej Fideršek s prekrasnim zadetkom popeljal domačine v vodstvo. Le nekaj trenutkov kasneje se je mreža Dobovca spet zatresla. V gneči pred golom je zadel Jeremy Bukovec in povišal na 2:0.

Po minuti odmora pa šok za domačine. V samo dveh minutah so gostje preobrnili rezultat v svojo korist. Najprej je zadel Denis Totošković in nato še dvakrat v eni minuti Kristijan Postružin in postavil rezultat polčasa 2:3.

V drugi polčas so podjetneje krenili domačini, ki so potrebovali gol vrnitve. Za to je poskrbel spet kapetan Matej Fideršek. Že v naslednjem napadu spet vodstvo domačinov. Za 4:3 je s samostojnim prodorom zadel Miloš Stojković.

In ko so vsi v dvorani pričakovali še kakšen zadetek domačinov se je zgodilo najslabše. Najprej je rezultat izenačil Kristjan Čujec in nekaj minut kasneje so gostje spet vodili 4:5. FutureNet Maribor je vse stavil na napad. Zaigrali so brez vratarja in prišli štiri minute pred koncem do izenačenja. Zadel je Jaka Sovdat. Do konca se rezultat ni več spremenil in sledili so kazenski streli. Igralci so bili pri izvajanju zelo zanesljivi. Šele v osmi seriji je strel Jeremyja Bukovca obranil Žiga Čeh. Končni rezultat je bil 12:13.

Tako se je končalo finale z rezultatom 3:0 v zmagah za Dobovec.

Hkrati je treba omeniti, da je postal Matej Fideršek najboljši strelec 1. SFL.