Uspešno tudi na domačem parketu

FutureNet Maribor je uspešno začel prvenstvo tudi na domačem parketu. Zaradi zasedenosti Dvorane Tabor se je tekma proti KMN Bronx Škofije odigrala v Dvorani Lukna v Ljudskem vrtu.

Začetek tekme je postregel s presenetljivim vodstvom gostov, ki pa ni trajalo dolgo. Že v isti minuti je zadel za izenačenje kapetan Matej Fideršek. Nato je bilo več pri žogi domače moštvo, ki je iskalo zadetek za vodstvo. To je tudi dočakalo, ko je s pravim evrogolom iz prostega strela zadel Uroš Kroflič. Še v prvem polčasu je uspelo Bronxu izenačiti in ekipi sta odšli na odmor z rezultatom 2:2.

V drugem polčasu pa kar nekaj priložnosti na obeh straneh, vendar sta bila vratarja zelo razpoložena in nobeni ekipi ni uspelo zadeti vse do 31. minute, ko je z lepim preigravanjem prišel do strela Josip Jurić in povedel domače v vodstvo. Gostje so zadnjih pet minut igrali brez vratarja in poskušali priti do izenačenja. Ko je po izvajanju kota in voleju Mateja Fiderška vratar gostov klonil še četrtič, je bil zmagovalec znan. Končni rezultat 4:2 za FutureNet Maribor, ki tako nadaljuje z uspešnimi igrami v tej sezoni. To je bila tretja zaporedna zmaga.

Naslednje, 4. kolo se igra v petek, 19.10.2018. Mariborčani potujejo v Ivančno Gorico.