Prvi poraz

V šestnajstem krogi 1. SFL so bili igralci FutureNet Maribor prvič v tej sezoni poraženi. V tekmi meseca jih je s 6:1 premagala ekipa Dobovca, ki je tako prevzela vodstvo na prvenstveni lestvici in ima tako lepo priložnost, da zaključi redni del prvenstva na prvem mestu, kajti do konca sta še samo dva kroga.

Rezultat pa ni odraz dogodkov na igrišču. V tekmo so bolje krenili igralci Maribora, ki so igro v prvem polčasu imeli pod kontrolo. Manjkal je samo zadetek. Dobovec je že v 10. minuti imel peti prekršek, vendar se sodnika, kljub grobi igri nista odločila zapiskati kazenski strel. Polčas se je tako končal z rezultatom 0:0.

V drugem polčasu pa zadetek domačinov pri strelu iz kota. Preslabo pokrivanje je botrovalo, da je Rok Mordej potisnil žogo v prazno mrežo in povedel Dobovec v vodstvo. Trda igra se je nadaljevala tudi v drugem polčasu in sodnika sta se kar malo izgubila. V 28. minuti prekršek za domačine in gol Alena Fetića iz prostega strela. Po kotu v 33. minuti je Jaka Sovdat nerodno odbil žogo v lastno mrežo in tekma je bila praktično odločena. Domačini so si spet hitro prislužili pet prekrškov, vendar kot v prvem polčasu se sodnika nista odločila zapiskati še šestega. Mariborčani so zaigrali na vse ali nič. V igro je prišel peti igralec in vrata so bila prazna. To se jim je obrestovalo. Z zadetkom Miloša Stojkovića v 36. minuti je še tlel žarek upanja na ugodnejši rezultat. Ko pa je Miloš zgrešil še kazenski strel je bilo upanja konec. Domači so dosegli še tri zadetke v prazno mrežo.

Naslednjo kolo igra ekipa FutureNet Maribor doma proti tretjeuvrščeni Litiji. Vabljeni.