Pokal Terme Olimia

Ta vikend je v Podčetrtku potekal finalni turnil pokala Term Olimia. Na turnirju so sodelovale ekipe FutureNet Maribor, FC Dobovec, FC Litija in KMN Bronx Škofije.

V nedeljski finale sta se uvrstili ekipi FutureNet Maribor in FC Dobovec. Mariborčani so v polfinalu premagali KMN Bronx s 6:0 (3:0). Tekmo so odlično odigrali in zmagovalca praktično odločili že v prvem polčasu, ko so povedli s 3:0. Mrežo Bronxov je načel z dvema zadetkoma kapetan Matej Fideršek in pred odmorom še iz kazenskega strela Josip Jurić. V drugem polčasu je trener Tomislav Horvat ponudil možnost še mladim igralcem, ki so jo s pridom izkoristili. Za 4:0 je zadel Jeremy Bukovec in še v isti minuti Rok Rednak. Končni rezultat je postavil Tilen Gajser.

V drugem polfinalu je FC Dobovec brez težav premagal zelo oslabljeno ekipo FC Litije z reultatom 7:1.

Finale sta obe ekipi začeli zalo trdo in si hitro prislužili po pet akumuliranih prekrškov. Do šestega ni prišlo in polčas se je po dokaj enakovredni igri končal 0:0. Nato je v drugem polčasu zadel po veliki napaki oziroma nesporazumu v mariborski obrambi Klemen Duščak in tako popeljav Dobovec v vodstvo, ki pa je trajalo tri minute, ko je zadel Uroš Kroflič za izenačenje. Tekma se je spet začela znova. Nato je na sceno stopil Kristjan Čujec, ki je iz igre vrgel kar tri nogometaše in iz neposredne bližine zadel za 2:1. Mariborčani so zadnje minute vse stavili na napad in igrali brez vratarja. To je nekaj sekund pred koncem izkoristil Žiga Čeh in postali končni izid 3:1 za FC Dobovec, ki je tako osvojil svoj drugi zaporedni pokal.