Nova domača zmaga

Predzadnja domača tekma rednega dela je postregla z novo zmago domače ekipe FutureNet Maribor, ki tako pred derbijem ostaja na prvem mestu.

Domači futsalisti so dolgo lomili ekipo Oplasta, ki je bila vedno neugoden nasprotnik za Mariborčane. Prav ta ekipa jim je edina v tej sezoni vzela zmago v Kobaridu. Vse do 12. minute so domači poskušali doseči vodilni zadetek, ki jim ga je preprečila vratnica ali pa vratar gostov. Ta pa je moral priznati premoč v 12. minuti, ko ga je po zelo lepi akciji matiral Miloš Stojković in povedel FutureNet Maribor v vodstvo. Na 2:0 je v 16. minuti povišal Teo Turk. Rezultat prvega polčasa je postavil Miloš Stojkovič s svojim drugim golom.

V drugi polčasi so nekoliko bolje krenili gostje in bili v 23. minuti nagrajeni z golom Aljaža Kunsterla, ki je vlil nekaj upanja na preobrat. Nato so se domači spet nekoliko zbrali in Josip Jurić je v 29. minuti postavil končni izid 4:1. Do konca tekme sta imeli ekipi še nekaj lepih priložnosti, ki pa jih nista izkoristili.

V petek, 15.2.2019 odhaja ekipa FutureNet Maribor na gostovanje v Rogaško Slatino k Dobovcu. Vabljeni vsi ljubitelji futsala na derbi meseca in verjetno odločitev o prvem mestu rednega dela.