Maribor med 16 najboljših ekip Evrope!

Mariborčanom je v Lvivu uspelo nemogoče. Velika, četrtkova zmaga proti ukrajinskemu prvaku Energy Lvivu se je izkazala za odločilno. Današnja nezbranost proti francoskemu prvaku se ni izkazala za usodno, saj je madžarski Gyor v drugi tekmi pokazal polno profesionalost, odigral zavzeto in ukrajinskemu prvaku prizadejal drugi poraz, kar je v osmino finala Lige Prvakov peljalo Mariborčane. Bilo je napeto vse do zadnje stotinke tekme, veselje pa toliko večje ob zadnjem zvoku sirene.

V današnji tekmi je bilo praktično vse v rokah Vijolic. Kljub temu je slaba realizacija v prvem delu Francozom dala krila in končalo se je po najhujšem scenariju:

”Francozi so nas nekoliko presenetili z neugodno igro z dodatnim  igralcem vratarjem v polju že zelo zgodaj v tekmi. Videli so, da nam bodo v igri težko parirali. Vseeno je bilo danes izjemno težko. Bili so odlično tehnično podkovani, vidi se, da je ekipa na visokem nivoju. Na koncu so povsem zasluženo kaznovali našo ležernost in zmagali. Nam je ostalo le da upamo na čudež” se je tekme, ki bo šla hitro v pozabo spomnil Žiga Čeh. Strinjal se je tudi Matej Fideršek:

”Presenetila nas je v prvi vrsti njihova dobra igra z dodatnim igralcem v polju skozi večji del srečanja. Imeli smo ogromno težav. V določenih trenutkih smo reagirali nezbrano in dobili dva zadetka. V prvem delu smo sicer imeli dovolj priložnosti, da bi tekmo odločili v našo korist. Še sedaj sem prepričan, da smo boljša ekipa od Francozov, to tekmo bi enostavno morali dobiti, kar pa ne znižuje njihovega dosežka, zmagali so povsem zasluženo” 

V drugem srečanju sta se pomerila absolutna favorita skupine, madžarski Gyor in ukrajinski Energy Lviv. Ukrajincem je tako zadostovala le točka za napredovanje, a Madžari so odigrali zavzeto in tesno s 2:3 zabeležili zmago ter naredili veliko uslugo mariborski zasedbi. Celotna ekipa se jim je za prikazano najlepše zahvalila že na terenu:

”Zahvalil bi se Madžarom za fenomenalno predstavo, katere z ozirom na to, da so že bili uvrščeni v nadaljevanje niti ni bilo pričakovati. Pokazali so, da so resnično pravi profesionalci in velik klub. Tekmo so odigrali sto odstotno, bili občutno boljši nasprotnik, slavili zasluženo in nas neizmerno osrečili” je po tekmi zadovoljno razlagal Žiga, Madžarom pa se je zahvalil tudi Matej:

”Tudi sam bi se zahvalil Mažarom za izvrstno, predvsem pa profesionalno predstavo. Tekmo je bilo izredno težko spremljati iz tribune, a na koncu je veselje toliko večje”

DSC_2632

Mariborčani so celoten turnir odigrali z zelo majhnim številom igralcev v rotaciji, kar se je nekje moralo poznati. Tudi s kančkom sreče pa jim je uspelo nemogoče. Kot edina amaterska ekipa bodo barve slovenske zastave zastopali med 16 najboljšimi ekipami v letošnji izvedbi Lige Prvakov:

”Uvrstiti se med 16 najboljših ekip v Evropi so bile sprva samo naše sanje. Igrati proti takšnim nasprotnikom so sanje vsakega igralca. Rekel bi, da je ta uvrstitev velik čudež, še posebej z ozirom na to, da smo dobili zahtevno skupino z dvema odličnima ekipama. Obe ekipi sta pokazali izvrsten futsal, a na koncu se je vseeno sreča nasmehnila za nas’‘ je za konec povedal Žiga, Matej pa je dodal:

”Naš uspeh je zares nekaj neverjetnega. Prebiti se s tako malim številom igralcev skozi tako zahtevno skupino je zares čudež”

Mariborčani bodo tako sodelovali na enem od 4 turnirjev po Evropi v t.i. Elite roundu Lige prvakov, ki bo na sporedu med 22. in 27. novembrom 2015.

Sledi odhod v Slovenijo v poznih jutranjih urah, kamor bo ekipa prispela jutri v popoldanskem času. Sledil bo dan počitka, nato pa bo na sporedu ponovno domače prvenstvo. V petek ekipo namreč čaka še ena zahtevna pot in tekma z Oplastom v Kobaridu.

VIR: PROEN Maribor

FOTO: Jure Veber – PROEN Maribor